maltipoo_and_lift

Чи знає ваш Мальтіпу, що таке ліфт?

Чи знає ваш Мальтіпу, що таке ліфт?

Щодня, принаймні тричі на день, ми спускаємося на ліфті, щоб піти на прогулянку. Це означає, що кожен день, принаймні шість разів на день, ми спостерігаємо, як наше цуценя сидить у маленькій коробці, що рухається, і думаємо: «Що, на його думку, відбувається?»

Що собака розуміє в машині, яка використовує складну систему тросів та противаг для переміщення її та її господарів з одного поверху на інший?

Вона входить у маленьку кімнату, в якій пахне незнайомцями, двері зачиняються, все трясеться протягом кількох секунд, а коли двері відчиняються знову, простір за межами кімнати відрізняється від того, коли вона вперше увійшла до неї.

Чи вона знає, що ми рухаємося?

Якщо вона знає, що ми рухаємося, чи вона знає, що ми піднімаємося і опускаємося?

Чи вона вірить, що її телепортували?

Ми не можемо знати відповіді, тому що, незважаючи на всі наші зусилля зазирнути в очі собак і почерпнути деяке розуміння того, що відбувається всередині м’яких милих голів, ми ще не повністю навчились розуміти їх. Але все одно важливо знати, як зробити життя наших цуценят максимально комфортним для них — у тому числі коли вони ходять по чарівній механічній кімнаті.

Отже, як собаки ставляться до ліфтів?

Було б просто приголомшливо мати можливість посадити нашого Мальтіпу на диван і сказати: «Гей, як це для тебе? Що ти відчуваєш? Що ти бачиш?

Для багатьох власників собак питання про те, що їх вихованець відчуває в ліфті, — це більше, ніж просто химерний мислений експеримент. Це цілком реальна проблема. У багатьох господарів є собаки, яким важко їздити у ліфтах, адже якщо ви цуценя, подорож у ліфті може відчуватися як землетрус.

Хоча ми можемо не знати, що саме думає собака про те, що відбувається в ліфті, але ми можемо легко визначити, комфортно їй чи ні. У цуценяти, яке почуває себе комфортно буде вільна, розслаблена мова тіла. Воно з радістю застрибне в ліфт, буде охоче реагувати на сигнали та їсти ласощі, якщо йому запропонують.

Почніть з малого – з ліфта.

Важливо привчати собаку до ліфта починати з малого.

Експерти рекомендують викликати ліфт у тихий час дня, коли в ньому буде не так багато людей, притримувати його на поверсі протягом декількох хвилин і просити собаку зайти та вийти з нього. У міру того, як собака стає більш впевненою, ви можете здійснювати короткі поїздки – всього на один або два поверхи – і коли вона вийде, трохи пограти з нею або дати їй ласощі.

Будьте терплячі зі своїм Мальтіпу.

Інколи може складатися враження, що якщо часто повторювати одну й ту саму дію, то це принесе користь. Але якщо ваше цуценя вже стурбоване ситуацією, і ви продовжуєте піддавати його цьому, нічого не змінюючи, то все, що ви робите тільки підтвердить їхні гірші страхи, тому що кожного разу, коли вони стикаються з цим, вони лякаються.

Зрештою, ми ніколи не дізнаємося, напевно, що думають собаки про те, що відбувається в ліфті. І заради справедливості, навіть деякі люди, які повністю розуміють, що таке ліфти, абсолютно ненавидять їздити в них.

Тож потрібно бути співчутливими та терплячими зі своїми цуценятами, адже для багатьох із них це просто не відповідає їхньому життєвому досвіду.

Comments are closed.