maltipoo_owner

Деякі кроки, щоб стати лідером для вашого Мальтіпу

Деякі кроки, щоб стати лідером для вашого Мальтіпу

Собаки діють відповідно до соціальної структури рангів – ієрархії.

Якщо він веде вас, а ви слідуєте за ним, тож коли настане час командувати ним, він не сприйме вас серйозно, якщо вважатиме, що він №1. Однак, якщо ви візьмете на себе деякі чіткі лідерські ролі та станете “альфою” – тоді ваш собака буде реагувати і частіше виявляти більш позитивну поведінку, яку ви тепер можете підкріпити. У цьому випадку у вас будуть повноцінні стосунки без жодного розчарування. Бути ватажком зграї не означає бути поганим. Лідерство найчастіше проявляється у мовчазному домінуванні, контролі ресурсів, впевненості та здатності давати вказівки та доводити справу до кінця. Крім того, бути хорошим лідером, не навчаючи собаку тому, що від неї очікується, і не використовуючи правильно обумовлену мову, не вийде. Саме спільні зусилля вивченої поведінки та розумного лідерства принесуть довгострокові результати та прекрасні стосунки кохання та взаємної поваги.

Нехай ваш Мальтіпу спробує заслужити винагороду.

Якщо він навчиться заробляти свою винагороду, він не чекатиме всього безкоштовно. (Якщо дати йому все, що він хоче, і тоді, коли він цього хоче, то цуценя стане «начальником»). Це означає, що не можна гладити, годувати, розмовляти чи навіть дивитися в очі, якщо він потребує уваги. Йому потрібно виконати команду послуху, перш ніж він щось отримає.

Контролюйте його іграшки.

Іграшки потрібно прибирати щодня. Коли ви забераєте їх увечері, переконайтеся, що цуценя спостерігає, як ви керуєте цими предметами. Приберіть їх і наступного ранку дістаньте 2–3 різні іграшки. Якщо в якийсь момент ваш Мальтіпу спробує захистити або контролювати іграшку, заберіть її та відкладіть її на день.

Заставте звільнити вам шлях.

Якщо цуценя лежить на підлозі, пройдіть крізь нього, обережно пересуваючи ногами, доки він не встане і не почне рухатися. Альфа ніколи не ходить навколо своїх одноплемінників. Не дозволяйте собаці ставитися до вас як до брата чи сестри, будьте батьками.

Не дозволяйте йому тягнути повідець.

Якщо цуценя веде вас на прогулянку, то воно захоче взяти на себе ініціативу в усіх інших аспектах життя. Будьте лідером; навчіть його ходити поруч із вами чи позаду вас. Крім того, частіше зупиняйте його на прогулянках і давайте йому команди послуху. Змусьте його зупинятись на всіх кутах вулиць. Не дозволяйте йому вставати, поки ви не дозволите. Якщо він піде вперед або встане, скористайтеся словесним виправленням «ні» і скомандуйте йому ще раз. Будьте спокійні та впевнені в собі. Схвильованість змушує його відчувати, що він перемагає. Використовуйте точні команди та винагороджуйте його тільки в тому випадку, якщо він виконає їх уперше, коли його про це попросять.

Завжди змушуйте свого Мальтіпу виконувати кілька команд.

Завжди змушуйте цуценя виконати кілька команд, перш ніж відпустити його з повідця, та періодично кличте до себе, поки він грається. Нехай собака підійде, сяде, а тоді знову відпустіть його, щоб знову пограти. Нагородіть цуценя, якщо віно миттєво зреагує на команду.

Ніколи не дозволяйте йому стрибати на вас чи на інших.

Це дуже грубий спосіб привітання, який також асоціюється із домінуванням.

Не дозволяйте собаці займати позиції вище за вас.

У собак є буквальне почуття ієрархії; якщо він сидить на дивані і дивиться на вас зверху вниз, він почуватиметься більш домінуючим. У соціальній зграї альфа-собака ніколи б не дозволила цьому статися.

Контролюйте ігровий процес

Ви завжди повинні ініціювати гру та встановлювати правила. Починайте та припиняйте, коли вам цього хочеться, а не тоді, коли цього хоче цуценя. Якщо він не слухає, негайно перестаньте звертати на нього увагу та йдіть.

Продовжуйте навчання протягом усього життя.

Це має бути частиною порядку дня: собака чекає біля дверей, сідає в машину, коли його запрошують, приходить, коли його звуть і т. д. У міру того, як він опановує основи, навчайте його новим командам, щоб стимулювати його розум. Дайте вашому Мальтіпу можливість досягти успіху та навчіть його, що добре, а що погано.

Собаки хочуть, щоб ми стали лідерами зграї.

Тварини обирають ватажків зграї, бо вони інстинктивно знають, хто сильний і хто найкраще може ними керувати. Ватажок зграї турбується за зграю, а не за себе. Природні інстинкти ватажків зграї – це захист і напрямок всієї зграї. Це безкорислива та інстинктивна роль, така сама, як і людське виховання дітей. У свою чергу, зграя повністю довіряє ватажку. Вам необхідно заслужити довіру, відданість, любов і повагу своїх цуценят, перш ніж вони будуть дивитися на вас як на свого лідера. Робіть це це, даючи їм чіткі межі, правила, обмеження та зумовлюючи гарну поведінку.

Comments are closed.