maltipoo_leash

Як привчити цуценя до нашийника, повідка або шлейок

Як привчити цуценя до нашийника, повідка або шлейок

Рекомендується починати користуватись цими аксесуарами на ранньому етапі, щоб, наприклад, коли справа доходила до хорошої прогулянки на повідку, ваш Мальтіпу уже почував себе комфортно з нашийником, шлейкою і повідцем та асоціював їх з хорошими речами.

Перш ніж приступити до цього процесу, важливо зрозуміти, чи комфортно вашому собаці, коли його беруть на руки. Якщо вашому собаці некомфортно, він показуватиме такі ознаки, як погляд на вашу руку, рух при дотику, напруження, кусання або клацання. Якщо ви помітили щось із цього, обов’язково пропрацюйте таку поведінку з вашим Мальтіпу.

ПРИВЧАЙТЕ СОБАКУ НОСИТИ НАШИЙНИК

Хоча інколи нам здається, що нашийники є невід’ємною частиною прогулянок із собакою, та їм вони не завжди здаються чимось природним. Важливо, щоб цуценята навчилися отримувати задоволення і розслаблятися в нашийнику, оскільки вони будуть важливою частиною їхнього повсякденного життя і допоможуть нам забезпечити їхню безпеку.

КРОК 1

Візьміть із собою ласощі та нашийник туди, де ваш собака почуватиметься комфортно. Зробіть розмір нашийника великим та вільним і тримайте його в одній руці, а ласощі в іншій. Використовуючи ласощі, заманіть собаку через нашийник. Коли ваш Мальтіпу просуне голову в нашийник, похваліть його та нагородіть частуванням. Якщо ваша собака не може відразу просунути всю голову в нашийник, винагороджуйте її, коли вона наближається, п’ять спроб за раз, поки вона не буде задоволена, просовуючи голову.

КРОК 2

Як тільки ваше цуценя буде в нашийнику, починайте рухати пальцями по задній частині нашийника, ніби ви його застібали. Розстебніть нашийник і потренуйтеся надягати його на шию собаки. Переміщуйте лямки так, ніби ви застібаєте нашийник, але насправді не робіть цього, а потім винагороджуйте. Продовжуйте це доти, доки вашому собаці не стане комфортно.

КРОК 3

Як тільки ваш Мальтіпу відчує себе комфортно, ви можете закріпити нашийник у потрібному для нього положенні. Переконайтеся, що він не надто тугий і не надто вільний. Між шиєю та нашийником мають поміститись два пальці, не більше. Похваліть цуценя, коли він одягне нашийник і дайте нагороду. Зніміть нашийник через 5 секунд і поступово збільшуйте тривалість його носіння від секунд до хвилин, а потім і годин. Ви можете зміцнити їхню позитивну асоціацію з нашийником, запропонувавши їм носити його під час ігор і коли ви приділяєте їм увагу, щоб вони могли звикнути носити його під час виконання інших звичайних повсякденних справ.

ПРИВЧАЙТЕ СВОГО МАЛЬТІПУ ДО НОСІННЯ ШЛЕЙКИ

Існують різні типи лямок, які підійдуть кожному собаці та власнику, але найголовніше, щоб він підходив вашому улюбленцю і не завдавав йому болю або дискомфорту. Обов’язково переглядайте інструкції та рекомендації для обраного ременя або запитуйте, як його слід встановлювати при покупці.

КРОК 1

Перші кілька кроків аналогічні привченню собаки до нашийника.

Тримайте верхню частину шлейки в одній руці, а в іншій, використовуючи ласощі, заманюйте собаку всередину і крізь неї, винагороджуючи її за будь-який прогрес, якщо вона вагається. Робіть усе поступово. Як тільки вам вдасться надіти шлейку на шию, нагородіть цуценя частуванням та похвалою, а потім зніміть шлейку. Повільно збільшуйте тривалість носіння ременів від секунд до хвилин, п’ять спроб за один раз.

Пам’ятайте, що знімати шлейки безпеки слід лише тоді, коли ваш Мальтіпу позитивно налаштований, а не тоді, коли він самостійно намагається його зняти, оскільки ви закріплюватимете таку поведінку, а не заплановану.

КРОК 2

Як і у випадку з нашийником, вам потрібно привчити собаку до того, що ремені шлейки розташовані навколо її спини та під грудьми. Надягніть шлейки на шию, обережно перемістіть ремені, не скріплюючи їх разом, а потім нагородіть ласощами; почніть з однієї секунди руху та збільшуйте до 30 секунд. Як тільки цуценя звикнуе до цього, зніміть шлейки.

КРОК 3

Деякі собаки можуть боятися шуму, який видає застібка на шлейках, тому потрібно переконатися, що вашому Мальтіпу подобається цей звук, перш ніж надягати ремені на його тіло. Для цього тримайте шлейку перед собакою, з’єднайте один з ременів і дайте їй ласощі. Це допомагає цуценяті звикнути до шуму та асоціювати його з позитивними речами.

ПРИВЧИТЬ ВАШОГО УЛЮБЛЕНЦЯ ВИКОРИСТОВУВАТИ ПОВІДОК

Деякі собаки по-різному реагують на повідець. Хтось сприймає його нормально, але інші цуценята можуть пручатися і не рухатися або навіть вкусити. Якщо це станеться, головне — повернутися до основ і викликати у них позитивні асоціації з тим, що відбувається.

КРОК 1

Пристебніть собаці повідець, спокійно киньте його та винагородіть його. Потім, не відчипляючи повідця, розкидайте ласощі по кімнаті, щоб ваш Мальтіпу міг поласувати ними. Таким чином ми тренуємо позитивні асоціації.

КРОК 2

Далі ми хочемо, щоб ваш собака звик до того, що ви знаходитесь на іншому кінці повідця. Прикріпіть повідець і знову розкидайте ласощі по підлозі, але цього разу тримайте повідець вільно в руці і спокійно слідуйте за собакою, поки вона ласує.

КРОК 3

Тепер настав час привчити цуценя до легкого тиску на повідець. Попросіть собаку сісти, потім злегка натисніть на повідець на секунду, відпустіть, похваліть його і винагородіть, щоразу повільно збільшуючи тривалість. Не тягніть і не смикайте повідець, робіть це дуже обережно.

Ви можете тренуватися на повідку будь-де на вулиці або вдома, і це не обов’язково робити довго. Навіть якщо ваш собака прогуляється з вами з кімнати в кімнату протягом хвилини, це дійсно допоможе йому звикнути до повідця і почуватися комфортно, незважаючи на тиск. Продовжуйте хвалити свого Мальтіпу та нагороджувати по ходу справи. Поступово привчайте цуценя до ходьби на повідку поза домом, щоб переконатися. Це також допоможе набути хороших звичок, а це означає, що цуценя буде більш слухняним під час прогулянок.

Comments are closed.