maltipoo_and_vac

Як цуценяті почуватись спокійніше поруч з пилососом?

Як цуценяті почуватись спокійніше поруч з пилососом?

Ваш Мальтіпу гавкає на пилосос? Можливо він боїться? Поділимось нашими порадами та рекомендаціями, які допоможуть вашому собаці відчувати себе спокійно поряд з пилососом та зберігати спокій, поки ви робите хатню роботу…

Давайте розберемося, як ви можете допомогти своєму Мальтіпу подолати власні страхи та відчути себе безпечно поруч з пилососом.

Перш за все, ми хочемо створити позитивну асоціацію з пилососом, що просто знаходиться у кімнаті: все, що вам потрібно зробити, це витягнути пилосос (поки цуценяти немає поруч) і залишити його відключеним від мережі десь у кімнаті.

Розміщення улюблених ласощів або іграшок поруч із пилососом дасть вашому собаці можливість підійти та дослідити простір навколо пилососу, не примушуючи його до цього. Ми в жодному разі не підштовхуємо нашого собаку підійти до пилососа – ми просто дозволяємо йому досліджувати його самостійно та даємо можливість зрозуміти, що кожного разу, коли він підходить до пилососу, то знаходить там гарні речі! Кожні пару днів, знову ж таки, поки ваш Мальтіпу знаходиться поза кімнатою, переміщайте пилосос у нове місце, стежачи за тим, щоб ваш собака звик до нього в декількох місцях, а не просто застряг в одному й тому ж місці.

Коли цуценя звикне до того, що пилосос просто знаходиться у кімнаті і визнає, що він нешкідливий, ми почнемо переміщати його та експериментувати з його функціями, не включаючи його. Ви можете зробити це просто переміщуючи його на колесах, переміщуючи регулятори вгору або вниз або виймаючи шланг насадки.

Повільно переміщуючи пилосос, відкидайте від нього ласощі – нехай цуценя зрозуміє, що може отримувати смаколики, навіть не наближаючись до пилососа, що рухається.

Наступним кроком буде включення девайсу. Це може досить сильно налякати цуценя через шум або всмоктування пилососа, але ми повинні допомогти нашим собакам зрозуміти, що насправді немає про що турбуватися.

Коли ви почнете включати пилосос, давайте знову скористаємося ласощами (або іграшками), кинутими на відстані, щоб наші собаки почувалися комфортно. Якщо в якийсь момент ви відчуєте, що ваш Мальтіпу справді наляканий, негайно вимкніть пилосос. На цьому етапі ми включаємо його лише на кілька секунд за раз — поступово нарощуємо час, поки не побачимо, що наші собаки почуваються комфортно поруч з ним протягом декількох хвилин.

Як тільки ваш Мальтіпу відчує себе розслабленим при включеному пилососі, ви можете почати додавати рухи пилососу, поки він ще включений. Спочатку включаємо пилосос, а потім просто повільно пересуваємо його – якщо в якийсь момент ваш собака злякається, не панікуйте … зробіть перерву на пару днів, а потім поверніться на крок назад і спробуйте ще раз. Ми хочемо, щоб наші цуценята відчували себе комфортно поряд із пилососом і ніколи не сприймали його як загрозу.

Після того, як ваш собака засвоїв рух і звуки, ми додамо останнє, що може викликати у нього страх. Довга насадка пилососа може змусити вашого собаку думати, що ви робите рух в його сторону. На початку, намагайтесь уникати різких рухів, деякий час тримайте пилосос нерухомо, даючи можливість цуценяті звикнути до процесу.

Під час прибирання дозвольте вашому Мальтіпу піти в іншу кімнату, щоб мати більше безпечного простору та почуватися більш комфортно. З часом це увійде у звичку і ваш собака буде залишати вас на одинці з пилососом кожного разу, коли ви займаєтесь хатньою роботою.

Сподіваємось, що незабаром ваш Мальтіпу буде краще ставитися до пилососу – і йому більше не доведеться гавкати, поки ви прибираєте!

І останнє: якщо ваш собака гавкає на інші предмети, наприклад, на швабру або навіть газонокосарку, ви можете використовувати ті ж методи, які ми рекомендуємо для пилососа. Це також чудовий спосіб познайомити вашого Мальтіпу з новими предметами домашнього вжитку та ситуаціями, щоб зміцнити впевненість у собі.

Comments are closed.