maltipoo_eat_cafe

Як привчити цуценя не підбирати предмети та їжу

Як привчити цуценя не підбирати предмети та їжу

ЧОМУ СОБАКИ ПІДБИРАЮТЬ РЕЧІ З ЗЕМЛІ?

Дуже поширена ситуація, коли доводиться зупиняти наших вихованців, щоби не дати їм підібрати шматочки їжі або інші предмети, які вони можуть знайти на вулиці. Мальтіпу — цікаві та допитливі собаки, тому їх інтерес до того, щоб дослідити все, що вони можуть знайти на своєму шляху, певною мірою нормальний. Проблема в тому, що замість того, щоб кинути предмет після огляду, вони можуть намагатись його з’їсти. Будь то їжа або інші відходи, ця собача звичка може спричинити ризик харчового отруєння або розладу травлення, а також інших проблем.

Техніки, які допоможуть відучити собаку піднімати речі із землі

Якщо ваш Мальтіпу піднімає речі з землі, але упускає їх, нема про що турбуватися. Це дуже типова поведінка цуценят та молодих собак, і ми рекомендуємо вам не обмежувати природний інстинкт вашого вихованця до дослідження. Якщо кожен раз, коли ваше цуценя бере щось у рот, а ви намагаєтесь чим швидше вихопити непотрібну річ, собака, швидше за все, спробує це швидко проковтнути, щоб ви не відібрали у нього знахідку. З іншого боку, якщо постійно виймати щось із рота цуценяти, вони можуть інтерпретувати це як гру і робити це з більшим заохоченням; Ще один ризик полягає в тому, що часто, під час такої «гри», ваш Мальтіпу вчиться тікати та зрештою, виймання речей з рота нашого собаки стає справжньою одісеєю, яка виховує у нього неправильну поведінку. Однак якщо дати цуценяті задовольнити його цікавість, він обов’язково залишить знайдене. Це не завжди так, але варто протестувати поведінку собаки, якщо знайдені предмети не несуть небезпеки.

Якщо ваш вихованець намагається з’їсти їжу, яку знаходить на вулиці, або навіть інші неїстівні предмети, такі як папір, фекалії або пластик, важливо, щоб ви перенаправили цю поведінку, щоб запобігти ризику для вашого Мальтіпу. Залишки їжі можуть бути зіпсовані і викликати у собаки харчове отруєння, а інші неперетравлювані предмети розлад травлення, кишкову непрохідність та інші патології. За допомогою цих двох вправ ви зможете навчити свого вихованця не піднімати предмети із землі та вберегти вашого Мальтіпу від цих проблем.

Вправа з командою “Ні”

Перш за все, ви повинні знати, що для того, щоб навчити собаку не піднімати речі з землі, вам необхідно відпрацювати з твариною команди послуху «ні» та «кинь». Першу команду ви можете використовувати, щоб не дати собаці взяти в небезпечні предмети чи їжу. Для цього вам потрібно буде уважно спостерігати за цуценям і читати наміри вашого вихованця, щоб сказати йому команду, перш ніж собака захопиться своєю цікавістю.

Але перед цим спробуйте потренуватися зі своїм пухнастим другом удома. Перші кілька разів ми рекомендуємо полегшити завдання нашому Мальтіпу. На короткому повідку використовуйте як приманку будь-який предмет, привабливий для вашого собаки, але не їжу, оскільки імпульс взяти її буде занадто сильним для цього початкового етапу дресирування. Вигулюйте собаку на не дуже близькій відстані від себе, і коли ви побачите, що цуценя намагається наблизитися, щоби взяти предмет, дайте йому команду «ні» і обережно потягніть собаку до себе за допомогою повідця. Як тільки ви помітите, що ваш собака втрачає інтерес і продовжує йти поряд з вами, запропонуйте їй ласощі або кілька погладжень як нагороду.

Ідея вправи полягає в тому, що ви поступово збільшуєте складність, варіюючи об’єкти від менш привабливих до більш привабливим (останнім кроком буде їжа) та відстань від більшого до меншого, так що спокуса для вашого собаки стає все більшою і більшою. За допомогою цієї вправи, а також тренування команди «Ні» ви працюватимете над самоконтролем вашого Мальтіпу. Пам’ятайте, що цуценя вчиться тільки тоді, коли ви кажете йому, як щось слід РОБИТИ, тому: позитивно підкріплюйте це нагородою щоразу, коли ваш вихованець робить усе правильно, і як заключний етап, попрактикуйтесь у вправі без повідця. Коли ваш Мальтіпу більше не намагатиметься підібрати щось із підлоги вдома, продовжуйте тренуватися із ним на вулиці, перезапускаючи рівень складності та використання повідця та поступово просуваючись вперед.

Вправа з командою «Кинь це»

У деяких ситуаціях, як би ви не дивились за цуценям, ваш Мальтіпу може бути швидшим за вас і в кінцевому підсумку опиниться з небажаним предметом у роті. У таких ситуаціях ви можете попрактикуватися в команді «кинь це». Ця ж команда починається з тренування з двома однаковими іграшками (зазвичай двома м’ячами) або однією іграшкою (м’ячем) та ласощами. Ідея полягає в тому, щоб показати нашому собаці, що у нас є обидві речі (з наміром викликати у неї інтерес до повернення, коли ми дамо одну), потім ми повинні кинути іграшку, щоб собака пішов і взяв її. Потім ми покличемо нашого Мальтіпу, цього разу дуже добре показавши цуценяті, що у нас в руках, щоб нашому вихованцю було легше прийти. Як тільки собака підійде до нас, ми покажемо йому іншу іграшку або ласощі, помістивши їх на рівні його мордочки, змушуючи нашого вихованця впустити ту, яка у неї в роті, щоб підняти іншу. Як тільки цуценя візьме інший предмет, ми скажемо «кинь» і дамо йому ласощі. Це слід повторювати кілька разів поспіль під час дресирування, поки, просто сказавши «кинь», собака не залишить іграшку і не отримає за це нагороду.

Настав час попрацювати з більш складними об’єктами, використовуючи предмет або матеріал, який цікавий вашому собаці, наприклад, паперова грудка або розчавлена пластикова пляшка. Коли ваш Мальтіпу підніме предмет із землі, твердо, але спокійно скажіть йому «кинути його», показуючи ласощі. Якщо собака впустить його, запропонуйте йому нагороду та похваліть. Якщо ваш вихованець пручається, не хвилюйтеся: у кожного собаки свій темп навчання. Продовжуйте спроби, використовуючи різні предмети і в різних середовищах, починаючи з дому і просуваючись до місць з більшою кількістю стимулів, це гарантує, що цуценя засвоїть навчання.

У цій вправі також добре збільшити складність. Зрештою, ви можете замінити об’єкт-приманку їжею. Якщо ваш собака продовжує чинити опір своєму природному спонуканню, ви досягли мети дресирування: якщо цуценя колись підніме з землі щось небезпечне, ваш вихованець негайно покине це, почувши вашу команду «кинь це».

Чи доцільно використати намордник?

У крайніх випадках, коли собака їсть усе навколо, професійні кінологи рекомендують намордник. Це може бути тимчасовим рішенням, поки причина такої поведінки не буде усунута, оскільки мета завжди полягає в тому, щоб дістатися джерела проблеми.

Comments are closed.