maltipoo_at_home

Залишаємо цуценя одного у дома без почуття провини

Залишаємо цуценя одного у дома без почуття провини

Провина перед цуценям – реальна річ, незалежно від того, скільки часу ви проводите зі своїм Мальтіпу. Ми – центр їхнього всесвіту – і це одна з причин, через яку ми їх так сильно любимо! Навіть якщо ми захочемо, ми не зможемо брати їх із собою будь-куди.

Так як довго слід залишати собаку наодинці?

Це не питання «так» чи «ні». Як довго ваш вихованець може залишатися вдома один, повністю залежить від вашого собаки, його віку, а також його фізичних та емоційних потреб.

Перш ніж залишати собаку одну більш ніж на кілька годин, подумайте про таке:

Контроль за туалетом

Те, як часто вашому собаці потрібна прогулянка на вулиці, залежить від його контролю над сечовим міхуром. Як і у людей, вік, рівень гідратації та фізична статура впливають на те, як часто вашому цуценяті необхідно справляти потребу.

Фізичні потреби вашого Мальтіпу і те, до чого він звик, визначають, як довго цуценя зможе залишатися вдома саме. Встановіть для свого кращого пухнастого друга такий порядок дня, який підійде вам обом. Постарайтеся випускати собаку на проголянку перед від’їздом і насамперед, коли повернетеся додому.

Емоційні потреби вашого собаки

Ваш собака активний або він лежень? Чи можуть вони годинами грати в м’яч чи воліють обійматись у вас на колінах? Чи потрібні їм соціальні взаємодії чи вони вважають за краще проводити час на самоті?

Як довго ваш Мальтіпу може залишатися вдома один, також залежить від того, які щоденні вправи та спілкування йому потрібні від вас. Можливо, їм подобається проводити довший час, згорнувшись калачиком на вашому ліжку, поки вас немає вдома. Або, можливо, їм потрібні щоденні прогулянки та улюблені іграшки.

Зміни у поведінці

Якщо ви помітили зміну поведінки вашого вихованця через занадто довге перебування на самоті, це може бути ознакою того, що потрібно вжити якихось заходів. Приклади змін поведінки включають підвищену млявість, депресію або відсутність інтересу до улюблених занять, а також деструктивні тенденції. За будь-яких змін у поведінці зверніться до ветеринара, щоб унеможливити проблеми зі здоров’ям.

Деструктивна поведінка також є симптомом тривоги розлуки. Собаки товариські і зазвичай вважають за краще бути з іншими. Деякі можуть завжди боротися із самотністю. Коли собака не знає, як заспокоїтися чи впоратися з ситуацією, вона може почати жувати чи дряпати предмети по дому, гавкати чи вити.

Способи покращити час, проведений на самоті

Управління тим, як ваш Мальтіпу проводить час на самоті, може допомогти вашому цуценяті відчувати себе більш задоволеним поки вас немає. Це також дає вам певний спокій.

Деякі варіанти включають:

  • Забезпечте розумово стимулюючі іграшки, такі як головоломки з ласощами.
  • Залиште увімкнутим телевізор
  • Заведіть ще одного вихованця, Мальтіпу чудово ладнають з іншими тваринами

Нарешті, пам’ятайте, що коли ви приводите додому нового собаку, ви вступаєте у довгострокові стосунки. Переконайтеся, що ви маєте час, який можна присвятити новому члену сім’ї. Працювати повний робочий день або вести зайняте життя і мати домашню тварину цілком можливо, ймовірно, вам просто доведеться виявити творчий підхід, щоб переконатися, що їх потреби задоволені.

Собаки приносять у наше життя неймовірну кількість радості. За всю увагу, яку вони приділяють нам – ми зобов’язані їм у відповідь.

Comments are closed.